سایت مرکز فقهی

چکیده
آیه‌ی ششم سوره‌ی تحریم از کلید های اصلی تربیت خانوادگی است و تأكيدات خاصي كه در آين آيه وجود دارد به شكل وي‍ژه اي بر اهميت تربيت و نيز مسئوليت افراد نسبت به خانواده خود دلالت دارد. این آيه در مورد برخي روش‌ها مثل امرونهی قطعاً دلالت بر وجوب دارد و در مورد ساير روش‌های متعارف نيز مطلب چنين است و ظاهراً روايات دلالت بر حصر حقيقي ندارد كه بخواهد ساير روش‌ها غير از امرونهی را نفي نمايد.
آيه در مورد انفس حالت ارشادي و در مورد اهل دستور مولوي است.
اين وظيفه صیانتی فقط مربوط به واجبات و محرمات است و شامل مستحبات و مكروهات نمی‌شود. مراد از وقایه در اين آيه شريفه، فقط وقایه فعلي قطعي و منجز نيست بلكه وقایه احتمالی و زمینه‌سازی هم مشمول آیه است.آيه شريفه نسبت به مقدمات وجودي و عدمي كه باعث ترك واجب يا فعل حرام می‌شود، اطلاق دارد.
آیه شريفه تدابیر و اقدامات متعارف تربیتی برای بازداشتن از گناه و واداشتن به واجبات را در هر ساحتی (چه ساحت اعتقادی، چه ساحت عبادی، چه ساحت اجتماعی و سیاسی و ...) در برمی‌گیرد.

دانش پژوه:علی ملایری پور

تذکر:اصل مقاله در معاونت آموزش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام موجود می باشد.متقاضیان میتوانند جهت دریافت مقاله نام و شماره تلفن خود و نام مقاله مورد درخواست را به سامانه 50001000522790 پیامک نمایند.

تعداد بازدید :380
کليه حقوق اين سايت متعلق به مرکز فقهي ائمه اطهار (ع) است.