سایت مرکز فقهی

چکیده
در معنای عقد اختلاف  وجود دارد  و معانی مختلفی مثل مطلق الربط، ربط مشدد ،میثاق و عهد برای ان مطرح شده است . تقسمیات متعدد مثمره ای از جهت شکلی و محتوایی برای عقد مطرح شده است که حکم هر قسم با قسم دیگر تفاوت دارد  .
این بحث تنها یک تحلیل عقلی نیست بلکه دارای اثر است و تشخیص عقد بودن متوقف بر شناخت خصوصیات ان است و و شک شده که عقود اذنی مثل قراردادی که در عاریه صورت می گیرد عقد است یا نه لذا در صورت شک  به ایه شریفه نمی شود تمسک کرد . موارد دیگر اینکه ایامقاوله قبل از عقد، توافق قبل از عقد عنوان عقد شامل ان می شود یا برخی از عقود مستحدثه مانند عقود اتیه از این قبیل است فعلا عقدی صورت نمی  گیرد بلکه در هفته یا ماه بعد صورت می گیرد ایا مقاوله قبل از عقد الزامی را می اورد یانه اگر عنوان عقد شامل ان شود وجوب وفا خواهد داشت یا در مقارنه ی که در تعریف فقهی و..که یکی را شامل وعد دانستند ودیگری را شامل ان ندانستند با توحه به اینکه در مصادیق متعددی شک داریم در اینکه ایا حکم عقد را دارد یانه لذا لازم است تعریف منضبطی نسبت به عقد ارائه شود لذا بحث صرفا تحلیل علمی نیست.
عقد در لغت  نقیض حل است وسپس در انواع عقود به کار رفته وپس از ان در تصمیم واعتقاد جازم استعمال شده است وبه معنای  ربط است البته  نه هر ربطی بلکه ربطی که در ان نوعی احکام وجود دارد و طبق ان مورد باید معنا شود  .  عقد در اصطلاح قرار مرتبط با قرار اخر می باشد  وبا عهد که به معنای مطلق القرار یا میثاق است فرق دارد .
عقود درای تقسیمات مثمره ای از جهت تکون عقد وموضوع عقد و  مضمون عقد می باشند که ثمرات آنها در متن ذکر شده است .

دانش پژوه: سید صادق آذریان

تذکر:اصل مقاله در معاونت آموزش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام موجود می باشد.متقاضیان میتوانند جهت دریافت مقاله نام و شماره تلفن خود و نام مقاله مورد درخواست را به سامانه 50001000522790 پیامک نمایند.

تعداد بازدید :760
کليه حقوق اين سايت متعلق به مرکز فقهي ائمه اطهار (ع) است.