چکیده
در مقاله پیش رو که با موضوع «أصالة الصحة در فعل غیر» تدوین شده ضمن مهم بودن موضوع این مقاله، از چند فصل برخوردار است.
فصل اول: شرح واژگان. در این فصل کلماتی که در موضوع اصلی این قاعده به کار رفته به صورت مختصر شرح داده شده و از کتابهایی که در این موضوع نوشته شده نیز اقتباس و کمک گرفته شده است.
فصل دوم: مشتمل بر مدرک قاعده میباشد که مهمترین فصل این قاعده است و شامل ادله اربعه است از کتاب و سنت و اجماع (سیره عقلا) عقل، که در هر یک از این ادله شرح مختصری بر وجه استدلال به دلیل آورده شده و از کتب قدما و متأخرین تحقیق شده، چنانچه مطلب جدید یا متفاوت احیاناً نقل شده است و نیز اشکالاتی که باز بر هر دلیل در کتب مختلف (که در فهرست منابع ذکر شده) مطرح شده نیز استفاده شده، ضمن این که در هر فصل و هر دلیل اول نظر نویسنده، سپس آراء مختلف با اشکالات وارده مطرح شده است.
فصل سوم: در این فصل بعد از ثابت شدن اصل قاعده به وسیله ادله وارد تنبیهات و نکات و موارد خاص قاعده میشویم.
در این فصل هفت تنبیه و نکته راجع به جریان و موارد قاعده مطرح شده که اغلب این تنبیهات در کتب دیگر مطرح شده است اما بیشتر از مرحوم شیخ و اشکالات مرحوم نائینی و مرحوم نراقی استفاده شده و این مقاله شامل نکات جدید هم ميباشد که آنچه به نظر حقیر ميرسید در اول هر فصل یا دلیل و یا تنبیه مطرح شده است.
نکته جالب همان نکته است که در ادله، دلیل سنت مطرح شده که روایاتی است که تعارض با ادله دال بر اصل قاعده میباشد.
محقق:محمد اسداللهی
تذکر:اصل مقاله در معاونت آموزش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام موجود می باشد.متقاضیان میتوانند جهت دریافت مقاله نام و شماره تلفن خود و نام مقاله مورد درخواست را به سامانه 50001000522790 پیامک نمایند.