سایت مرکز فقهی

چکيده
از مهمترين راههاي بدست اوردن مطالب و منقولات ديني اخبار با واسطه توسط افراد مورد اعتماد است . با توجه به اهميت  صحت منقولات لذا بحث از شرايط راوي از مهمترين ابعاد اثر گذار بر مستحکم بودن پايه هاي فقاهت است .
در اين نوشتار ابتدا به بررسي مفهوم ثقه به عنوان محور بحث پرداخته شده است چون سوال اصلي ما اين است که صرف ثقه بودن شخص دليل کافي براي پذيرش قول هست و يا اينکه علاوه بر وثاقت نياز به امامي بودن او نيز هست. هرچند در لسان متاخرين عدم نياز به امامي بودن به عنوان يک مطلب مسلم تلقي شده ولي در خلال اين نوشتار بر آن هستيم که در قدم اول اين مطلب را مورد تشکيک قرار داده و در ادامه مويدات و ادله اي بر خلاف آن را مطرح کنيم.
برای این هدف ابتدا سعی کردیم تمام ادله ای که بر این مدعای مشهور اقامه شده بررسی کنیم البته حتي الامکان سعي شده تا ادله به صورت موجز و مبين ، تبين و بررسي شود تا سريعتر به نتيجه مطلوب نائل شويم.
در ادامه به اشکالات و وموانع این ادله و در نهایت علاوه بر ایجاد مانع به مواردی اشاه شده که دال بر عدم حجیت خبر ثقه بما هو خبر ثقه پرداخته ایم و بر این باور هستیم که حجیت ثابت نیست .

دانش پژوه:سید صادق آذریان

تذکر:اصل مقاله در معاونت آموزش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام موجود می باشد.متقاضیان میتوانند جهت دریافت مقاله نام و شماره تلفن خود و نام مقاله مورد درخواست را به سامانه 50001000522790 پیامک نمایند.

تعداد بازدید :588
کليه حقوق اين سايت متعلق به مرکز فقهي ائمه اطهار (ع) است.